Visie


Het ervaren van natuur is goed voor je gezondheid, geluk en welzijn. Eten uit eigen tuin is toch het lekkerst.
Natuurlijk-Buiten wil inspireren om de omgeving op een natuurlijke en natuurvriendelijke manier in te richten en te onderhouden. Natuurlijk-Groen is voor meer vogels, bijen, vlinders, wilde bloemen en dieren in tuinen. Om dit te bereiken dienen tuinen, dit klinkt misschien wat vreemd, ‘groen’ ingericht te worden met bijvoorbeeld een moestuin, geur- en reukstroken, een insectenhotel, vlinderplanten, een wilde pluktuin of een vijver die aantrekkelijk is voor amfibieën. Natuurlijk-Groen vertaalt uw tuinwensen naar de praktijk.
Natuurlijk-Groen legt niet alleen de tuin voor u aan, maar neemt u graag bij de hand om uw wegwijs te maken in uw eigen tuin. Ron deelt graag zijn kennis met u, door bijvoorbeeld samen aan de slag te gaan. Groene hersens zijn daarbij misschien belangrijker dan het hebben van groene vingers.
Natuurlijk-Groen maakt geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en voor bijvoorbeeld de kettingzaag wordt biologisch afbreekbare kettingzaagolie, een brandstof met een schonere uitstoot dan de reguliere brandstof, gebruikt.
Verder wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische meststoffen, planten en bomen. Deze bomen en planten zijn vaak sterker, gezonder en vitaler, waardoor deze minder gevoelig zijn voor ziektes.