Ron van der Werff


Natuur in de breedste zin van het woord, heeft altijd de aandacht gehad van Ron van der Werff. Als kind ging hij alleen of met anderen er op uit om vogels te spotten, dieren te observeren en alle seizoenen met ieder hun specifieke kenmerken te volgen.
Het kwam niet als een verrassing dat Ron een baan in het ‘groen’ ambieerde. Maar hoezeer hij ook genoot van de rust in de natuur genoot hij ook van mensen om zich heen. De ideale combinatie voor Ron was geboren: natuur en mensen of mensen en natuur.
Als zestienjarige jongen liep hij al stages bij diverse groenbedrijven. Daar werd zijn passie voor natuur in het algemeen en tuinen en bomen in het bijzonder nog meer ontwikkeld.
Na het behalen van de nodige diploma’s en certificaten kon hij zijn ideale combinatie in de praktijk gaan brengen.
De eerste werkervaring die Ron opdeed was die op een boerderij met dagbesteding voor mensen met een beperking. Een tuin volledig gericht op de doelgroep werd door hem aangelegd. In deze specifieke tuin stond geur, tast, kleur en geluid centraal. Het werd een tuin die op vele manier beleefd kon worden en waarbij de zintuigen al dan niet bewust of onbewust geprikkeld werden.
“De ervaring die ik hier heb opgedaan gebruik ik nog steeds in mijn advies bij het aanleggen of herinrichten van tuinen.